Lipe

Är helt uppe i att planera rutten inför Thailand.. Bestämt vilka ställen vi ska åka till och jag längtar så mycket efter att besöka de gamla ställena vi var på sist och åka på nya äventyr där vi inte varit tidigare, åhhhhhhhh längtar obeskrivligt mycket! Det är så mycket jag vill se och uppleva, livet är så underbart i Thailand!

Det stället som ligger allra längt ifrån phuket som vi ska är Koh Lipe, ligger nästan i Malaysia.. Där ska vi ta ett stop i två nätter.

Ja det låter ju inte helt fel måste jag säga:

Koh Lipe är en härlig liten ö som ligger i Taruta marina nationalpark, nära Malaysia. Här hittar du paradiset med långa vita sandstränder, vänlig befolkning och orörda platser. Den genuina ö-charmen lockar fler och fler besökare varje år men det är fortfarande gott om plats på de breda stränderna.
Koh Lipe är inte större än att du kan gå runt hela ön på två timmar. Koh Lipes härliga stränder har vit finkornig strand och är långgrunda

Direkt utanför stränderna finns vackra korallrev där du kan snorkla eller dyka i den färgrika undervattensvärlden. Dock ligger de allra bästa dyk- och snorklingsplatserna en bit utanför kusten och hit kan du enkelt åka med en utflyktsbåt. På Koh Lipe finns en hel del dykskolor och från Pattaya Beach kan du också hyra en longtailbåt för att upptäcka de omgivande öarna.

Ett annat utflyktsmål är ön Langkawi i Malaysia, som bara ligger en timme bort med båt. Eftersom Langkawi är ett taxfree-område är shoppingen bra och prisvärd. Här kan man också ta en linbana högt upp över regnskogen och njuta av den fantastiska utsikten. Langkawis akvarium är också väl värt ett besök

Vi bokade vårat boende på Sita beach och Spa hotel, tydligen det enda hotellet på det stranden som hade pool!

http://www.sitabeachresort.com/







                 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback